,opcije.blog.hr" /> SPEKULACIJA I SPEKULATORI<IMG SRC="http://members.shaw.ca/andrea221/2008/spekulacija.jpg"> - HARD KAPITALIZAM - SVIJET OPCIJA - Blog.hr - komentari na post

Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Optionmaster

    Vjerovali ili ne ovom drasticnom POVRATKU marketa ovaj petak (22 Feb) je kumovao CNBC sa svojim izvjestajem o vadjenju kestenja iz vatre (bond insurera) AMBAC-a , dok je GENENTECH (DNA) imao veliki uspon u aftermarketu a imali ste vremena pozicionirati se cijeli dan jer su jos jucer (fast money) javljali kako se ceka odluka od FDA o njihovom lijeku AVASTINU koja je svojom formulacijom iznenadila mnoge

    avatar

    23.02.2008. (01:08)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    A tek ovaj veliki volumen ( 59,000) u callovima na MARVELL u srijedu.. zarade objavljuje 6.Marta mislim.. nesto se kuha ili samo SPEKULACIJA? .. pozdrav!

    avatar

    23.02.2008. (02:27)    -   -   -   -  

  • felix...

    Bok!
    Avastin nije niš posebno novo,a vijest je vjerojatno u službi skupe prodaje dionica.Pitanje je samo koliko će dugo kupnja kompenzirati prodaju.
    Radije bih pričekao pad DNA koji će biti znatno jači od skoka cijene ili da sam kojim slučajem u callovima svakako planirao pri izlazu iz callova ući u puteve čak na "drugu expiraciju" za "deep ITM". http://opcije.com/files/DNA.jpg
    MRVL mi izgleda...tak-tak,ni vrit ni mimo,ali tko zna kak bu u ponedjeljak,utorak...
    Pozdrav!

    avatar

    23.02.2008. (23:17)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @FELIX: avastin vijest se doduse ocekivala ali je FORMULACIJA FDA potpuno IZNENADILA jer je lijek ubrzano propeliran kroz sistem pa ce u ponedjeljak na otvaranju vjerojatno imati veliki skok. Slazem se da ga tu negdje treba zdumpati (callove) jer je ovaj Market jako slab za bullsove ali ipak moj kvazi-straddle koji sam uzeo u petak na DNA@75 vjerojatno ce bitiOK. Naime u petak je DNA jos PAO (niko se nije nadao nekom vecem iznenadjenju) pa se CALL mogao dobiti za 1.45 a put za 5.0 na istom strikeu @75 . Ja sam uzeo 10 callova za $1,500 i svega jedan put za $500 ocekujuci neku dobru vijest ili jako losu koja bi ga skinula ispod 70 mozda i na 65! Ovako kako sad PRICER na OptionXPressu pokazuje ako se DNA otvori samo na 75 (bio je 76 tj +5 u aftermarketu) onda bi moj call vreijdio tocno duplo (oko2.8) sto bi bila zarada od 100% na toj strani., Moja jedina nedoumica u ponedjeljak biti ce da li da IZADJEM iz put strane (za koju pricer pokazuje da ce pretrpiti gubitak od 50% i vrijediti mozda samo oko 2.5) ili da ga DRZIM kako ti savjetujes i ocekujem OPORAVAK PUTEVA u danima koji slijede ne bi li ukupno izasao na jos boljoj tocci od $3K za cijeli trejd. Sto se tice MRVLa mozda sam krivo malo napisao- njegove zarade su tek 6.MArta a ne u srijedu.. Mislio sam na skok volumena u proslu srijedu! POZDRAV PRIJATELJU!

    avatar

    24.02.2008. (02:38)    -   -   -   -  

  • felix...

    Možda bi bilo dobro dokupiti puteve na vrhu prilikom izlaska iz callova i skresati gubitak na putu na 25% u slučaju da odlučiš zadržati puteve i cijena posustane.I.V. je dosta visoka za više strikeove,možda se naglo ispuše sutra?Lako je meni pričati,tvoji novci su "unutra".:)

    avatar

    24.02.2008. (13:11)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Evo prodano cim sam uzmogao na otvaranju za 4.5 ($4.5K)!! Zarada od 120% za cijeli straddle (OKO $2.5k NA 2k ULOZENA) sa time da jos drzim potpuno obezvrijedjene puteve@75 na 0.45-0.55 ali WHO CARES! Jutros je DNA dotaknuo 79 maloprije.. Pozdrav svima!

    avatar

    25.02.2008. (15:57)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Za danas sam dignuo svoja dva-i-pol soma i najradije bih isetao van da je posteno svanulo, ali NIJE tek je praskozorje a moja lova je vec u dzepu! Ke bella rabota! pozdrav svima!

    avatar

    25.02.2008. (16:04)    -   -   -   -  

  • felix...

    Veselim se radi tvojega odličnoga trejda.Evo danas kasnim malo pa sam ti htio postati daychart za DNA,ali se nisam nadao da ćeš imati vremena uz trejdanje na blog.Kako su ti putevi obezvrijeđeni i nisi ih prodao evo postam sa par minuta zakašnjenja....link na chart.Možda ti putevi i neće biti baš obezvrijeđeni:)Pravi si primjer KORISTOLJUBNOG PROMATRAČA haha...

    http://opcije.com/files/dna day.gif

    avatar

    25.02.2008. (17:44)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    E.. puno fala na cestitkama i na karti, Felix. Pa posto sam morao tako brzo izaci na otvaranju, onda sam uhvatio malo vremena za skociti na blog. Inace danas i onaj MARVEL o kome sam pisao (DRJ u srijedu) je otisao gore. Sta sam maloprije napravio, prodao sam ga na strikeu 10 za $1,950 ($450 zarade) i "rollao over" na visi strike@12.5 za skoro isto toliko ($500). Tako ako neka vijest (take over) zaista ponese MRVL onda sam u "igri" a ako ispadne sve samo "seljacka buna" (kako zovem masovni ulazak u neki strike bez nekog razloga - po principu neorganiziranosti gdje svi prate jedan drugog misleci kako bas taj drugi ima neki pravi razlog) onda sad imam poziciju sa "njihovim novcem". Za DNA cu cak razmisliti uzeti jos puteva @75 sad kad su tako pali jer ako se malo povrati koji point, moglo bi i tu nesto biti.. YO YO trade!

    Na opcije.com si, vidim, postao neka vrsta "zive legende"! Jos cu ti ja na kraju morati organizirati gostovanje ovdje da malo prosvjetlis ovdasnje trejdere svojim tehnickim trejdanjem! samo naprijed! POZDRAV I FALA ..

    avatar

    25.02.2008. (18:31)    -   -   -   -  

  • felix...

    Na 5 dan 5 min je MRVL short,ali je na dnevnoj karti još uvijek long..osmi dan za redom...
    http://opcije.com/files/mrvl.jpg.Kratkoročno bu najvjerojatnije pal samo da nebu prešlo i na dugoročno...

    Ma nisam ti ja nikakva legenda.Čak i meni nije do kraja jasno kak tak dobro funkcionira.

    avatar

    25.02.2008. (18:54)    -   -   -   -  

  • felix...

    Option Master,pogledaj ovaj program trejding na DNA danas(ravna,kosa,plava crta prema gore)!Uz to izgleda da bu DNA pao u cijeni....http://opcije.com/files/dna program trejding.gif

    avatar

    25.02.2008. (21:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...